Vaccins pluimvee

Ontdek onze productrange Avishield, met daarin 5 verschillende pluimveevaccins. 

Onze visie

Levende pluimveevaccins zijn al tientallen jaren een belangrijk onderdeel van ziektepreventie en -bestrijding. Om de pluimveediergeneeskunde te ondersteunen heeft Dechra geïnvesteerd in de ontwikkeling van een evoluerend assortiment pluimveevaccins die voldoen aan de recente wetenschappelijke normen en de behoeften van de hedendaagse veehouderij en tegelijkertijd kostbare pluimveeziekten effectief aanpakken.

Maak kennis met het resultaat: evolutie van de bescherming

In 2015 nam Dechra Genera over een Europees bedrijf met meet dan 100 jaar innovatie en ervaring op het gebied van diergeneeskunde en -gezondheid. Het bedrijf dateert uit de oprichting van het Koninklijk Kroatisch Slavonisch Bacteriologisch instituut in 1901. 

Dechra's geëvolueerde kwaliteitscontroleproces in onze Europese vestiging stelt ons in staat de zuiverheid en kwaliteit van onze pluimveevaccin te garanderen. We voeren ook verschillende wetenschappelijke onderzoeken uit in overeenstemming met de Europese normen, waardoor de betrouwbaarheid, veiligheid en effectiviteit van onze pluimveevaccins worden gegarandeerd.

Ons uiteindelijke doel is om een link te creëren tussen onze eigen innovatie en ervaring, gekoppeld aan moderne wetenschappelijke standaarden en de eisen van de veterinaire beroepsgroep.

Dechra's productielocatie in Zagreb.

Vaccinatie

In de (pluimvee)houderij hebben dierenartsen en veehouders grote vooruitgang geboekt in het begrijpen van dierziekten en het voorkomen van ziekteuitbraken. 

Het idee achter vaccinatie is het tot stand brengen van een beheersbare milde infectie in een koppel, wat zorgt voor bescherming tegen diverse virusstammen. Naast bescherming tegen besmettelijke ziekten zijn levende vaccins ook relatief goedkoop. Ze kunnen in korte tijd worden toegediend, terwijl de stress bij extreem jonge vogels tot een minimum wordt beperkt.

Na de eerste vaccinatie stimuleert het vaccinvirus het immuunsysteem van het dier om een reactie te bevorderen en een snelle lokale immuniteit op te bouwen, die bescherming biedt tegen veldvirussen.

Levende vaccins bevorderen ook een grotere immuniteit in de hele groep, aangezien het vaccinvirus zich verspreidt van gevaccineerde vogels, naar niet gevaccineerde vogels. Levende vaccins moeten echter zorgvuldig behandeld en correct toegediend worden om ervoor te zorgen dat het virus zijn werkzaamheid blijft behouden en voor immuniteit bij de dieren kan zorgen. 

Het is ook belangrijk om elke gelijktijdige infectie tijdens het vaccineren bij de dieren te voorkomen. Een gelijktijdige infectie naast een levend vaccinvirus kan namelijk zorgen voor ernstige gezondheidsproblemen bij het pluimvee.

Meer weten over diverse pluimvee-infecties?

Wij hebben voor u diverse ondersteunende materialen om meer te leren over: Avian infectieuze Bronchitis, Newcastle Disease en de ziekte van Gumboro.

Behandeling van pluimvee-infecties

Wij hebben een divers assortiment aan levende pluimveevaccins beschikbaar voor bescherming tegen Infectieuze Bronchitis (IB), Newcastle disease (ND) en de ziekte van Gumboro.

keyboard_arrow_up