Een overzicht van onze sites en social media kanalen:

De app is ontwikkeld in samenwerking met veterinair anesthesisten ter vergemakkelijking van de sedatieprotocollen en algemene anesthesie procedures. De app is rijk aan informatie, maar toch handig en makkelijk in gebruik. De app is (vooralsnog) alleen beschikbaar in het Engels, Duits en Frans.

Meer informatie vindt u op de AVA (Association of Veterinary Anaesthetists) website

Download de app in de Playstore

Download de app in de Appstore

Klik hier om het filmpje te bekijken

Deze app is een toegankelijk en praktisch naslagwerk voor dierenartsen, paraveterinairen en studenten diergeneeskunde met recente ‘best practice’ informatie. De app kan gebruikt worden om vertrouwen te krijgen en kennis op te bouwen bij minder frequent uitgevoerde procedures of om protocollen voor standaard ingrepen aan te passen aan de huidige ‘best practice’.

Download de app in de Playstore

Download de app in de Appstore

Klik hier voor meer informatie over de app (download flyer)

Wij helpen u als dierenarts om u bij te scholen en up-to-date te blijven met de nieuwste denkwijzen door middel van volledig gratis, moderne leerervaringen. Omdat een betere diergeneeskundige zorg bij u begint.

Met Dechra Academy kunt u er zeker van zijn dat u toegang krijgt tot de meest geavanceerde informatie voor veterinaire professionals. We hebben cursussen die verschillende onderwerpen behandelen, waaronder ziektediagnose, behandeling, monitoring, en nog veel, veel meer.

Registreer hier

Heeft u al een account? Meld u hier aan.

Naast een openbare bedrijfspagina op LinkedIn waar wij algemene informatie over ons bedrijf delen hebben wij een gesloten groep. 

Om nog beter samen te werken willen we u uitnodigen om lid te worden van onze gesloten LinkedIn groep. Dechra Nederland - vet professional groep is uitsluitend toegankelijk voor dierenartsen. Klik op onderstaande link om naar de groep te gaan, klik daarna op 'lid worden'. 

Dechra Nederland Bedrijfspagina

Dechra Nederland - vet professional groep

 

Het kan handig zijn om diereigenaren meer informatie te geven over de aandoening van hun huisdier. Vaak vertelt u veel tijdens het consult, maar is het voor een eigenaar goed het thuis nog eens rustig te lezen. Daarom hebben wij diverse websites, die betrouwbare informatie bevatten. U kunt uw klanten hier naar verwijzen.

Bekijk alle websites voor diereigenaren hier

Wij hebben een aantal social media pagina's. Om u als dierenarts te ondersteunen, vinden we het belangrijk om ook diereneigenaren te informeren en door te verwijzen naar hun dierenarts. Daarom delen we op onze openbare pagina's heel wat nuttige info. Een interessante post gezien? Deel het gerust via je eigen kanalen of die van de praktijk!

Facebook Dechra Nederland

Instagram Dechra Nederland

Facebook SPECIFIC Nederland

Instagram SPECIFIC Nederland

Op de algemene website van SPECIFIC kan men allerlei informatie over de producten vinden. Tevens is er een voedingstool te vinden die kan helpen het juiste voer voor het dier te vinden.

SPECIFIC algemene website

In het digitale SPECIFIC productboek vindt u meer technische informatie over het productaanbod:

SPECIFIC productboek

Voor dierenartsen die SPECIFIC verkopen, hebben wij een pagina met downloadbare materialen:

SPECIFIC dierenarts

Premium pagina's

Onze premium content is samengesteld om meer technische informatie te delen. Deze content is enkel te bereiken na login.

Ongeveer 10% van de honden die aangeboden worden in een eerstelijnspraktijk hebben een hartziekte. De meeste daarvan lijden aan een mitralisklepaandoening (mitral valve disease (MVD)) of gedilateerde cardiomyopathie (DCM).

Beide aandoeningen kunnen uiteindelijk leiden tot congestief hartfalen, een toestand waarbij behandeling essentieel is. Niet alleen door middel van medicatie, maar ook door monitoring op lange termijn en voortdurende dosisaanpassingen, wordt het beste resultaat voor de patiënt verkregen.

Hartfalen komt vaak voor bij honden, maar met de juiste behandeling en zorgvuldige monitoring kunnen de symptomen goed onder controle worden gehouden zodat de patiënt een goede levenskwaliteit geniet.

Lees verder

Het syndroom van Cushing, of hypercortisolisme, is één van de meest voorkomende endocrinopathieën bij honden, maar als je deze patiënten niet regelmatig ziet in de praktijk, kan het moeilijk om te weten waar te beginnen.

Cushing Connect is het platform om dierenartsen te ondersteunen bij het gehele traject; van diagnose tot monitoring.

Bezoek het platform

Droes (in het Engels Strangles genoemd) is één van de meest aangetoonde infectieuze aandoeningen wereldwijd en wordt direct of indirect overgedragen. Veel dieren worden ziek, sommigen overlijden eraan en ongeveer 10% van de gevallen blijft een drager van de bacterie.  Regelmatig worden er droesuitbraken in Nederland geregistreerd, het is hierdoor belangrijk om de juiste preventieve maatregelen te nemen, om te voorkomen dat droes grip krijgt op uw paard(en).

Lees hier verder

Hypothyreoïdie is een van de meest voorkomende endocriene aandoeningen bij de hond. Op de premium pagina van Forthyron vindt u alle informatie omtrent prevalentie, klinische symptomen, diagnose, behandeling en monitoring. 

Bezoek de Forthyron pagina

 

Hyperthyreoïdie bij de kat wordt veroorzaakt door een toename van de concentratie schildklierhormonen T4 en T3 in het bloed. Het is een veel voorkomende endocriene aandoening die invloed heeft op de aanmaak van schildklierhormonen bij oudere katten.

Zowel de dierenarts als de eigenaar van het dier moet veel weten over deze levenslange aandoening, alsmede over de correcte behandeling en het onder controle houden hiervan. Het goede nieuws is dat hyperthyreoïdie, met voldoende flexibiliteit en precisie, onder controle gehouden kan worden. Met kleine stappen kan men toewerken naar het herstellen van het natuurlijke evenwicht van patiënten met hyperthyreoïdie.

Bezoek ons kennisplatform

Hypoadrenocorticisme, beter gekend als de ziekte van Addison is een zeldzame endocriene aandoening bij honden. Deze is het gevolg van onvoldoende productie van corticosteroiden in de bijnierschors, waardoor het lichaam niet meer normaal kan functioneren. Indien de ziekte van Addison niet behandeld wordt dan kan dit leiden tot een acute crisis die levensbedreigend is voor de patiënt.

De symptomen van de ziekte van Addison lijken op die van vele andere aandoeningen, waardoor het vaak moeilijk is om de diagnose te stellen. Op ons kennisplatform kunt u alle informatie vinden, maar ook downloadbaar materiaal om te gebruiken richting uw klanten.

Ga naar het kennisplatform Addison

Er is geen tijd te verliezen als de eetgewoonten van een kat veranderen en zij gewicht beginnen te verliezen. Mirataz® is het eerste veterinair geregistreerde geneesmiddel voor gewichtstoename bij katten met een gebrekkige eetlust. Op de premium pagina van Mirataz achtergrondinformatie over de inzet van mirtazapine, de transdermale toediening, educatieve video's en materialen die u kunt downloaden in de ondersteuning van het gebruik van Mirataz. 

Bezoek hier de pagina

Een stap voorwaarts in de behandeling van podotrochleose. Osphos is een revolutionair product voor de behandeling van podotrochlosis / naviculair syndroom.

Bezoek hier de Osphos pagina

Otitis externa (ontsteking van de uitwendige gehoorgang) is een veelvoorkomend probleem bij honden, dat vaak optreedt als onderdeel van een onderliggend huidprobleem. Dit betekent dat er voor de behandeling van otitis geen snelle oplossing is. Otitis behandelen betekent een oplossing vinden voor de klachten waar de hond op dit moment last van heeft, terwijl tegelijkertijd ook onderliggende oorzaken worden aangepakt.

‘Lifelong Ear Partnership’ staat voor de samenwerking tussen hondeneigenaar en dierenarts om otitis succesvol onder controle te houden. Door samen te werken als een team, kan een langetermijnplan gemaakt worden om de hond onder klinische controle te houden. Op de premium pagina tal van materialen (downloadbare video's) en achtergrondinformatie om u te helpen.

Bezoek de Lifelong Ear Partnership-pagina hier

Osurnia is een gepatenteerde gelformule die werkt waar het nodig is. Dat bevordert een succesvol resultaat bij de behandeling van otitis externa. Het brengt drie werkzame bestanddelen naar de geïnfecteerde plek. Bekijk video's en lees alle achtergrondinformatie op de premium pagina.

Lees alles over Osurnia hier

 

 

Avishield is een reeks vaccins voor pluimvee. 

Bekijk de producten hier

Bezoek de premium pagina hier

Lees het artikel hier

Solustab®: de perfecte balans in elke druppel. Als koploper op het gebied van watermedicatie, komen in Solustab ervaring, expertise en een perfecte formulering samen om dieren effectiever te behandelen.

Solustab-producten:
- lossen snel en volledig op
- bevatten geen lactose, zodat het risico op biofilm vermindert

Om u te helpen hebben wij een calculator beschikbaar:

Solustab calculator

En een premium pagina van het product Fluboral.

Bezoek de Fluboral pagina hier

Een innovatieve alpha-2 agonist/perifere antagonist combinatie-injectie voor honden die een zen-ervaring brengt in sedatie voor honden, hun eigenaren en het veterinaire team. Onderzoeken, dosering en veelgestelde vragen vindt u op de premium pagina.

Lees alles over Zenalpha

keyboard_arrow_up