Kwaliteit van het drinkwatersysteem

Geadviseerd wordt om de waterbehandelingsinstallatie en de doseerpomp minstens één keer per jaar door een specialist te inspecteren en te kaliberen. Dit om een goede waterkwaliteit en nauwkeurige dosering van de medicatie te waarborgen. Het regelmatig reinigen en desinfecteren (ten minste na elke medicatiegift) is daarnaast ook zeer belangrijk!

Voorkom biofilmvorming in het drinkwatersysteem. Biofilm groeit bij voorkeur in open systemen met vlotterbakken en op plaatsen waar weinig doorstroming is, of doodlopende leidingen zijn. Biofilm groeit ook graag in leidingen van staal of ijzer als er corrosie optreedt, waardoor leidingen van PVC de voorkeur in het drinkwatersysteem.

Zorg ervoor dat de leidingen waterpas hangen, met zo min mogelijk bochten en niet in de buurt van verwarmingselementen daar dit een ideaal milieu creëert voor de groei van biofilm. Regelmatige controle en onderhoud van het drinkwatersysteem bevordert de drinkwaterkwaliteit.

Een voorbeeld van enkele onjuistheden in het drinkwatersysteem:

B) Temperatuur van het water is te hoog

C) Open waterbak, zonder aparte medicijnbak om het product in vooroplossing tedoen.

D) Mogelijkheid tot biofilmvorming in de waterbak.

H, I, K, L) Biofilimvorming door onder andere een doodlopende leiding, niet schone leidingen en veel bochten in het drinkwatersysteem. 

M) Drinknippels hangen niet recht onder het systeem.

Aanvullende informatie

keyboard_arrow_up