Watermedicatie

Voordelen van watermedicatie:

  • Werkt snel
  • Voorkomt het risico van kruisbesmetting
  • Meest kosteneffectief
  • Ondersteund verantwoord gebruik

Succesvolle watermedicatie

Om succesvol te zijn met watermedicatie heb je een goede waterkwaliteit, geschikt drinkwatersysteem en producten met de juiste formulering nodig.

Het investeren van tijd en geld in deze 3 eisen, maken deel uit van goede landbouwpraktijken en zal zijn vruchten afwerpen m.b.t de prestaties van de dieren en diergezondheid.

Verder is het ook belangrijk om de juiste medicatie, bij de juiste dieren, op het juiste moment in de juiste dosering te gebruiken.

Het juiste antibioticum

Bij acute ziektes, moet behandeling beginnnen voordat de laboratoriumresultaten bekend zijn. Wanneer nadien dan een verandering van medicatie nodig is, kost het bij drinkwatermedicatie slechts enkele minuten om te veranderen. Met voermedicatie zijn plotse veranderingen helemaal niet mogelijk.

De juiste dieren

Watermedicatie kan zich richten op 1 stal of zelfs 1 afdeling. 

De juiste tijd

Met drinkwatermedicatie heeft u de mogelijkheid om te afwachten, maar wanneer het nodig is kunt u alsnog snel handelen.

De juiste dosering

Met drinkwatermedicatie wordt het risico van onderdosering als gevolg van versleping, of ongelijkmatige vermenging van de medicatie in het voer geëlimineerd.

De belangrijkste producten van ons watermedicatie portfolio vallen onder onze SoluStab® range. SoluStab® is een premium range van lactosevrije wateroplosbare producten met een unieke formulering, die een optimale balans biedt tussen oplosbaarheid en stabiliteit.

Het succesvolle gebruik van watermedicatie wordt bepaald door het gebruik van producten van hoge kwaliteit. De volgende factoren spelen eveneens een sleutelrol: een goede en stabiele infrastructuur, aangepast onderhoud van het drinkwatersysteem en de kwaliteit van het drinkwater.

Correcte dosering is van cruciaal belang en daarom heeft Dechra de SoluStab® Calculator ontwikkeld: calculator.solustab.eu. Hiermee kunt u op eenvoudige wijze de juiste dosis bepalen.

Nieuw in ons assortiment is Fluboral, voor de ontworming van pluimvee en varkens.

keyboard_arrow_up