Jesper Nordengaard benoemd tot CEO van Dechra

dinsdag 4 juni 2024

Dechra Pharmaceuticals Limited kondigt vandaag de benoeming aan van Jesper Nordengaard als CEO en de pensionering van Ian Page met ingang van 10 juni 2024.

Jesper Nordengaard komt bij Dechra werken vanuit Colgate-Palmolive, waar hij momenteel President Noord-Amerika is. Jesper was eerder President en CEO van Hill's Pet Nutrition, een iconisch wereldwijd dierenvoedingsmerk verankerd in wetenschap en aanbeveling. Hij brengt succesvolle ervaringen in diergezondheid en consumentenmerken wereldwijd, met een focus op innovatie en commerciële uitvoering.

Jesper zei: "Ik ben vereerd dat ik de kans en verantwoordelijkheid krijg om Dechra naar het volgende hoofdstuk te leiden. Dechra heeft een benijdenswaardige positie in een grote, veerkrachtige en groeiende diergezondheidsmarkt en een duidelijke visie en doel, waardoor dit een spannende tijd is voor het bedrijf."

Ian Page

  Na een opmerkelijke carrière van 42 jaar in de diergezondheidsindustrie gaat Ian Page met pensioen. Terugkijkend op zijn loopbaan zei Ian Page: "Het was een voorrecht om het bedrijf de afgelopen 23 jaar als CEO te leiden. Mijn tijd in de industrie was opwindend, hard werken en uitdagend. Het zijn vooral de mensen met wie ik heb samengewerkt geweest die het zo lonend en plezierig hebben gemaakt."

Ian sprak zijn vertrouwen uit in het voortdurende succes van Dechra en voegde eraan toe: "Ik wil de veterinaire gemeenschap bedanken voor al hun steun. Dechra blijft goed gepositioneerd voor verdere groei en zal blijven floreren. Ik kijk ernaar uit om het bedrijf de komende jaren te zien floreren en ik wens Jesper veel succes in zijn nieuwe rol."

In een reactie op de aankondiging zei Sheri McCoy, voorzitter van de Adviescommissie: "Ik ben zeer verheugd dat Jesper in juni bij ons bedrijf komt werken als CEO. Hij brengt een schat aan relevante ervaring mee en zal cultureel uitstekend passen bij Dechra. Ik wil ook Ian bedanken voor zijn uitstekende staat van dienst. Zijn rol in het vormen van Dechra tot de marktleider die het nu is, is opmerkelijk geweest en we kijken er nu naar uit om een nieuw hoofdstuk te beginnen onder leiding van Jesper."

    

Over Jesper Nordengaard : 

  • Jesper is momenteel President Noord-Amerika van Colgate-Palmolive, waar hij verantwoordelijk is voor een portfolio van iconische merken en consumentenproducten
  • Van 2017-2022 werkte hij bij Hill's Pet Nutrition, de laatste keer als President, waar hij toezicht hield op een periode van buitengewone groei en een aanzienlijke digitale transformatie doorvoerde
     
  • Jesper kwam in 1997 bij Colgate's Nordic Group als assistent-merkmanager en werkte voor zijn rol bij Hill's Pet Nutrition in regionale en wereldwijde marketing- en innovatiefuncties
  • Hij heeft een diploma bedrijfskunde van de Copenhagen Business School.

 

 

 

 

 

 
 
keyboard_arrow_up