Veranderingen door behandeling

Als het aankomt op het verslaan van Cushing, is dat een overwinning voor alle betrokkenen. Door als een team samen te werken met de eigenaar, kan de impact van Cushing op hen en op hun hond duidelijk verminderd worden.

Ook kunnen op deze wijze de juiste behandelingsaanbevelingen gedaan worden. De emotionele voordelen zijn enorm. Het kan leiden tot een betere kwaliteit van leven voor de dierenarts, het dier en de eigenaar. 

Behandeling van het syndroom van Cushing:

  • Verbetert de kwaliteit van leven (van honden en hun eigenaren)
  • Vermindert klinische symptomen
  • Voorkomt gevolgen

Waarom Vetoryl gebruiken?

  • Eerste veterinair geregistreerde medische behandeling van het syndroom van Cushing
  • Behandelt zowel de hypofyse- als de bijnierafhankelijke Cushing
  • Omkeerbaar, zodat de dosis afhankelijk van het effect kan worden getitreerd

Vetoryl monitoring is belangrijk, want:

  • Honden met Cushing verschillen van elkaar; zowel in hun klinische presentatie van de aandoening, als in hun reactie op Vetoryl.
  • Individuele monitoring is vereist om er voor te zorgen dat de patiënt de juiste dosering krijgt. Na het starten van de behandeling, moet men zeker zijn dat de voorgeschreven dosering van Vetoryl voldoende is om de klinische verschijnselen van Cushing onder controle te houden.

Monitoring van de resultaten levert het volgende op:

Je kunt bepalen of de levenskwaliteit van de hond is toegenomen. Dit resulteert ook in toegenomen levensvreugde van de hondeneigenaar. 

Je kunt bepalen of de patiënten met een adequate dosering van Vetoryl behandeld worden om de klinische verschijnselen van Cushing onder controle te houden.

Je herkent (sneller) wanneer honden onwel zijn / zich niet goed voelen, en of het probleem te wijten is aan Vetoryl of aan iets anders. 

Let op klinische tekenen

Beoordeling van enkel de serum cortisol concentraties is onbetrouwbaar voor het monitoren van Cushing. Daarom is speciale aandacht voor de klinische verschijnselen van groot belang voor een succesvolle behandeling. 

Eigenaarscommunicatie

Om dit te doen, is goede communicatie met een eigenaar onmisbaar om te begrijpen hoe een hond reageert op Vetoryl. Het motiveren van een eigenaar om vanaf het moment van diagnose de controle te nemen over de conditie van zijn/haar hond is van voordeel voor iedereen die betrokken is bij de zorg van de hond.

Het uitleggen van de noodzaak van het goed monitoren van klinische verschijnselen thuis, en het aanbieden van middelen die daarbij kunnen helpen, kan helpen hondeneigenaren gemotiveerd te krijgen en te houden. 

In de volgende video bespreekt Professor Stijn Niessen DVM PhD DipECVIM-CA MRCVS het belang van goede communicatie met de eigenaar bij patiënten welke langdurig behandeld worden voor een chronische ziekte.

Het syndroom van Cushing, vereist medische- of chirurgische interventie voor de behandeling van de aandoening. Echter, gaat het vaak gepaard met complicaties waarbij voedingsveranderingen mogelijk ondersteuning kunnen bieden.

In de afbeelding per complicatie een advies met betrekking tot voedingsondersteuning.
 

Monitoring van patiënten die behandeld worden met Vetoryl

Bij het monitoren van een patiënt die Vetoryl gebruikt, moet de nadruk worden gelegd op hun klinische respons. Gebruik zowel het klinische beeld als de cortisolbeoordeling om dosisaanpassingen te begeleiden.

keyboard_arrow_up